Pride
in Progress
Vuoden 2021 Helsinki Pride -viikon teema on Pride in Progress.
Edistysaskelia kohti tasa-arvoista maailmaa
Yhdenvertainen maailma ei ole vielä valmis. Se on jatkuva työmaa, jossa paiskitaan hommia sen eteen, että tulevaisuudessa kaikki voisivat olla vapaasti sellaisia kuin ovat. Joskus muutos tehdään marssimalla ja mielenosoituksissa, toisinaan tarjoamalla uusia työkaluja yhteisön ja liittolaisten käyttöön. Asiat muuttuvat, kun niitä muutetaan.
Vuosi 2021 on erityinen juhlavuosi sillä on kulunut:
- 50 vuotta homouden dekriminalisoinnista
- 40 vuotta homouden poistamisesta mielenterveysluokituksesta
- 30 vuotta Helsinki Pride -yhteisön perustamisesta
Takanamme on useita voittoja ihmisoikeuksien puolesta. Näitä merkkipaaluja sekä ihmisiä niiden takana on syytä juhlia ja kunnioittaa. Nyt on aika toimia yhteisön ja ihmisoikeuksien puolesta siten, että voimme tulevaisuudessakin juhlia historiaamme ylpeinä. Tarvitsemme edelleen muutosta sekä asenteiden että rakenteiden tasolla.
Helsinki Pride -yhteisö tekee ympärivuotista yhteisö- ja ihmisoikeustyötä luodakseen muutosta parempaan. Vaadimme muutosta translakiin ja konkreettisia tekoja tasa-arvoisen, turvallisen ja moninaisen Suomen puolesta. Tuemme ja lisäämme tietoa koko sateenkaariyhteisön asemasta, olemassaolosta ja oikeuksista.
Nostamme esille epäkohdat kuten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaaman syrjinnän, ja vaadimme tukea ja oikeutta kaikille meistä. Haluamme rakentaa yhdessä yhteisön ja kumppaneidemme kanssa yhteiskuntaa, jossa sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön kuulumiseen perustuva syrjintä on historiaa.
Pride in Progress juhlii uskoa edistykseen ja levittyy tänä vuonna ympäri Suomen. Perinteinen Pride-kulkue järjestetään myös tänä vuonna virtuaalisena ja sen avulla viedään yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon sanomaa eri puolille Suomea. Vastuu tasa-arvoisen yhteiskunnan rakentamisesta kuuluu kaikille, eikä työ lopu siihen, kun sateenkaarilippu laskee salosta Pride-viikon päätteeksi.
Helsinki Pridea juhlitaan jälleen tänä vuonna 28.6-4.7.2021. Toivotamme kaikki yksilöt, yhteisöt ja organisaatiot lämpimästi mukaan osallistumaan juhlintaan ja työhön ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta! Helsinki Prideen voi osallistua monin eri tavoin juhlaviikon aikana sekä virtuaalisesti että koronaohjeistukset huomioiden livenä. Tutustu viikon ohjelmaan, seuraa Pride-konserttia 3.7. ja osallistu verkkokulkueeseen koko viikon ajan!
Pride House
Helsingin kaupungintalo
Pohjoisesplanadi 11-13

Avoinna: Ma 10–20, Ti 11–20, Ke 10–20,
To 10–20, Pe 8:30–20, La 11–18, Su 11–18

info@pride.fi