År 2021 har det gått 50 år sedan homosexualitet avkriminaliserades i Finland. År 1971 ändrades strafflagen så att seksuella akter inte mera var straffbara. Brottet mot lagen kunde dömas med upp till två år fängelse.
Läs mer
År 2021 har det gått 40 år sedan homosexualitet togs bort från sjukdomsklassifikation i Finland. År 1981 ändrade Medicinalstyrelsen officiellt klassifikationen av sjukdomar och tog bort punkten var homosexualitet klassades som en psykisk sjukdom.
Läs mer
År 2021 har det gått 30 år sedan Helsinki Pride- yhteisö grundades. För att kunna genomföra regnbågssamhällets rättigheter, ingripa i orättvisa och påverka behövs det ändringar i lagstiftningen men också samhörighet samt möjligheter att samlas och få stöd. Helsinki Pride- yhteisö var tidigare känt som Seta.
Läs mer
Arbetet fortsätter, världen är inte ännu jämlik. Nu är tiden för att främja mänskliga rättigheter och vårt samhälle. Vi vill ju titta tillbaka i tiden och vara stolta över vår tid och året 2021.
Läs mer
Pride
in Progress
Stolt med i Helsingfors Pride 2021
Helsingfors Pride 2021 officiella samarbetspartners (be)visar att företag och organisationer kan ta ställning till samhälleliga frågor samt konkret stödja förändring för en mer jämställd värld. Vår verksamhet möjliggörs med samarbete året om och företagens och organisationernas stöd är ovärderligt för det årliga Helsinki Pride evenemangets möjliggörelse.
Även det här året innehåller Helsinki Pride våra samarbetspartners producerade kulturprogram från diskussions möjligheter till fester, workshoppar till stödgrupper och föreställningar till konserter.
Våra samarbetspartners
Dela information
Pride House
Helsingfors stadshus
Nörra esplanaden 11-13

Öppetider: Må 10–20, Ti 11–20, Ons 10–20, To 10–20, Fr 8:30–20, Lö 11–18, Sö 11–18

info@pride.fi
Pride program och
stream 28.6- 4.7
Öppna program och stream
Helsinki Pride
-virtualparaden
Virtuella procession
Det här året marscherar paraden i alla regnbågens färger i hela Finland. Alla kan komma med i virtualparaden, visa sitt stöd för människorättigheter och fira jämställdhet från vilken ort som helst. Paraden öppnas 28.6 under Pride-veckan och man ta del från hela världen ända till 4.7.
Helsinki Pride 2021
– konsert
Helsinki Pride 2021- konserten hämtar festen hem till er! Lysande konstnärer enar sig för att skapa ett oförglömligt spektakel. Vi kommer att få se SANNI, Tuure Boelius, Yeboyah, Benjamin, NikoLa ja Pola Ivanka. Konsertens konferencierer är Cristal Snow och Lola Lorenzo. Konserten kommer att sändas i Pride Stream och på Yle Teema lördag 3.7.2021.
Pride in Progress
Helsinki Pride- yhteisö fyller stolt 30 år! Vår styrka och våra mål grundar sig i vår historia och i människor med deras historier och handlingar. Vi vill fira vårt jubileumsår och hoppas du är med!
Läs mer